Qida məhsullarının markalanmasına dair tələbləri müəyyənləşdirən dövlət standartlarının layihələri müzakirə edilib
Icma.az, Azertag portalından verilən məlumatlara əsaslanaraq xəbər verir.
Bakı, 17 aprel, AZƏRTAC
Azərbaycan Standartlaşdırma İnstitutunun (AZSTAND) bazasında yaradılan “Qida məhsullarının keyfiyyətinin və texnologiyası”nın standartlaşdırılması üzrə Texniki Komitənin (AZSTAND/TK 33) növbəti iclası keçirilib.
AZSTAND-dan AZƏRTAC-a bildirilib ki, iclasda Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi, “Tərəvəzçilik Elmi Tədqiqat İnstitutu” PHŞ, Əkinçilik Elmi Tədqiqat İnstitutu, Azərbaycan Dövlət İqtisad Universiteti, Azad İstehlakçılar Birliyi, “Azərsun Holdinq” MMC, “M&T” LTD, “Qida Təhlükəsizliyi Hərəkatı” və “Qlobal Standart 1 Beynəlxalq Sisteminin Təbliği” İctimai Birliklərinin nümayəndələri iştirak ediblər.
İclas zamanı Avropa və dövlətlərarası standartlar əsasında hazırlanan qablaşdırılmış qara çay, kərə yağı, quru üsulla duza qoyulmuş zeytun, kolbasa məmulatları, pendirlər, çuğundur salatları, qara ciyər paştetləri, qarğıdalı çipsi, təzə əncir, kartoflu ət konservləri, meyvə şirələri və nektarları, dadverici-aromatik əlavələr edilmiş kiçik suxarı tikələri, qurudulmuş subtropik meyvələr, ət qiyməsi ilə hazırlanan yarımfabrikatlar, makaron məmulatları ilə hazırlanan ət-bitki konservləri, qovrulmuş tumlar, zelslər, milli xəmir xörəkləri üçün yarımfabrikatlar, donuz piyi, zeytun əzməsi, pivə, qablaşdırılmış içməli su, qablaşdırılmış qida məhsullarının markalanmasına dair tələbləri müəyyənləşdirən dövlət standartlarının layihələri müzakirə edilib, eləcə də dövri yoxlanılması aparılacaq standartlara nəzər salınıb. Həmçinin “Spred yağlar və əridilmiş qarışıqlar. Ümumi texniki şərtlər” dövlət standartının qəbul edilməsi məsələsi müzakirə olunub.
Bundan əlavə, Texniki Komitəyə səs çoxluğu ilə yeni üzvlər qəbul olunub, komitənin cari fəaliyyəti və qarşıda duran vəzifələr barədə fikir mübadiləsi aparılıb, üzvlərin rəy və təklifləri dinlənilib.


