Qocalma prosesini sürətləndirən TƏRƏVƏZ
Icma.az bildirir, News24 portalına istinadən.
Dərini daha tez qocaldan tərəvəzlər var. Alimlər bunu olduqca məkrli adlandırırlar. Bu tərəvəzin müntəzəm istehlakı sağlamlığınıza son dərəcə mənfi təsir göstərə bilər.
News24.az dərinin vəziyyətinə mənfi təsir göstərən və qocalmanı tezləşdirən tərəvəzi sizlərə təqdim edir:
Kartof yüksək glisemik indeksə malikdir, bu da qan şəkərinizin səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər. Bu, öz növbəsində, bədəndə iltihablı prosesləri təhrik edir. Və iltihab dərinin möhkəmliyinə, elastikliyinə, parlaqlığına və təravətinə cavabdeh olan son dərəcə vacib bir komponent olan kollagenin məhvinə gətirib çıxarır.
Alimlər kartof istehlakını məhdudlaşdırmağı və onu aşağı glisemik indeksi olan tərəvəzlərlə əvəz etməyi məsləhət görürlər. Bunlara brokoli, ispanaq və bolqar bibəri daxildir. Bu məhsullar qocalma prosesini ləngidən və bununla da dərini uzun müddət gənc saxlamağa kömək edən güclü dozada antioksidant birləşmələrə malikdir. Bundan əlavə, antioksidanlar hüceyrə səviyyəsində bütün bədəni yeniləməyə qadirdir.
Onu da nəzərə almaq lazımdır ki, qidalanma balanslı olmalıdır ki, yemək təkcə zövq deyil, həm də orqanizmin sağlamlığı üçün fayda gətirsin./lent
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:162
Bu xəbər 24 Yanvar 2025 22:24 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















