Quraqlıq bölgə mətbəxini də “vurdu”
Sherg.az saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
"Bir çox yerli yeməklərimizi gələcəkdə hazırlaya bilməyəcəyik”
Quraqlıq yalnız kənd təsərrüfatına deyil, bölgənin yüz illik mətbəx mədəniyyətinə də təhlükə yaradır. Bir çox yerli yeməyin əsas tərkibi gələcək illərdə yetişdirilə bilməyəcək.
Sherg.az xəbər verir ki, Diyarbakırda Mezopotamiya Gurme və Yerli Ləzzətlər sərgisində quraqlığın gastronomiyaya təsirləri müzakirə edilib. Sərgi iştirakçılarına görə, quraqlıq səbəbindən bir çox yerli ləzzətlərin əsas tərkibi olan məhsullar gələcəkdə bölgədə yetişdirilə bilməyəcək.
Diyarbakırın qeydiyyatdan keçmiş ləzzəti olan kabak meftunesi əsas tərkibi olan qış balqınının istehsalı sürətlə azalmaqda olan yeraltı sular səbəbindən risk altındadır.
Mütəxəssislər həm kənd təsərrüfatının, həm də bölgə mətbəxinin qorunması üçün təxirəsalınmaz tədbirlərin görülməsinin vacib olduğunu bildiriblər.
Aşpaz Hacı Sönmez deyib: “İqlim dəyişdiyi üçün bir çox yerli məhsulları itirdik. Ən böyük qorxumuz budur ki, yerli yeməklərimizi gələcəkdə hazırlaya bilməyəcəyik.”
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:109
Bu xəbər 25 Noyabr 2025 16:52 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















