İftar süfrəsi üçün fərqli reseptlər
Axsham.az saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Axşam.az iftar süfrəniz üçün maraqlı reseptlər təqdim edir:
İspanaqlı qış şorbası
Ərzaqlar:
1 böyük boşqab xırda doğranmış ispanaq
1 kök
1 orta soğan
Yarım stəkan duru yağ
2 xörək qaşığı arpa şəhriyə
Yarım litr su
2 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara bibər
Sous üçün:
1 yumurta sarısı
5 xörək qaşığı qatıq
2 xörək qaşığı un
Üzəri üçün:
1 xörək qaşığı kərə yağı
1 çay qaşığı qırmızı bibər tozu
Limon
Hazırlanması:
Kökləri soyun və sürtgəcin incə hissəsindən istifadə edərək rəndələyin. Soğanları kiçik parçalara doğrayın. Tavaya yağ əlavə edin və isti olanda soğanı əlavə edib qovurun. Doğranmış ispanaq və yerkökü əlavə edin. Yumşalana qədər qızardın. Su və arpa şəhriyəni töküb, yumşalana qədər bişirin.
Kənarda yumurta sarısı, qatıq və unu qarışdırın. Qaynayan şorbadan bir qaşıq götürün, ona əlavə edin və qarışdırın. Şorbaya qarışığı qarışdıra-qarışdıra əlavə edin. Üzəri üçün kərə yağı əridin, qırmızı istiot əlavə edin, süfrəyə verərkən şorbanın üzərinə tökün, limon sıxıb yeyin.

Toyuq tava
Ərzaqlar:
400-500 qram toyuq budu və ya toyuq filesi
3 kartof
3 ədəd pomidor (konserv də olar)
1 qırmızı bibər
2 yaşıl bibər
1 soğan
4 diş sarımsaq
1 xörək qaşığı tomat pastası
1 çay qaşığı bibər pastası
Yarım çay stəkanı zeytun yağı
2 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı acı bibər
1 çay qaşığı qara bibər
1 çay qaşığı qırmızı bibər tozu
Hazırlanması:
Bütün ərzaqları kiçik parçalara doğrayın. Toyuq ətini soba qabına qoyun və kartof, bibər, pomidor, soğan, sarımsaq, tomat pastası, zeytun yağı və bütün ədviyyatları əlavə edin. Bütün inqrediyentləri yaxşıca qarışdırın və sobaya düzün. Soba kağızını isladın və tavanın üstünü örtün. Əvvəlcədən isidilmiş sobada 200 dərəcədə 20 dəqiqə bişirin. Yeməyin üst hissəsini qızartmaq üçün kağızını çıxarın və yenidən sobaya qoyun, örtün və başqa 25-30 dəqiqə bişirin.
Paxlava dadlı peçenye
Ərzaqlar:
125 qr. kərə yağı (yumşaq)
1 yumurta (otaq temperaturu)
1 xörək qaşığı sirkə
1 çay stəkanı mannı yarması (böyük ölçüdə tam 115 q)
1 stəkan un (150 q)
1 paket qabartma tozu (10 q)
Yarım stəkan üyüdülmüş qoz və ya fındıq
Şərbət üçün;
2,5 stəkan su
2 stəkan şəkər tozu
Bir neçə damcı limon suyu
Hazırlanması:
Əvvəlcə şərbət üçün bütün inqrediyentləri qaynadın və kənara qoyun soyusun. Şərbət soyuq, desert isə isti olacaq. Güclü odda 2-3 dəqiqə qaynadıqdan sonra orta odda daha 15 dəqiqə qaynadıb soyumağa qoyun.
Xəmir üçün qoz və undan başqa bütün inqrediyentləri qarışdırın və unu az-az əlavə edin. Ən son qozu əlavə edib xəmir edin. 15 balaca kündələr edin. Oval formada ovucunuzda düzəldin və nazik xətlər etmək üçün üzərinə bıçaqla basaraq müxtəlif formalar da verə bilərsiniz. Onları bir-birindən aralı olaraq yüngülcə yağlanmış soba qabına düzün və əvvəlcədən isidilmiş sobada 175 dərəcədən yuxarı və aşağı temperaturda qızılı rəng alana qədər bişirin. Düz 45 dəqiqə bişirdim. Sobadan çıxardıb 2 dəqiqə gözləyin və üzərinə şərbəti tökün. Ən azı 2 saat şərbəti üstü açıq şəkildə udmasını gözləyin.


