Regionlarda restoranlarla bağlı hansı tədbirlər görülür? AÇIQLAMA
Icma.az xəbər verir, Sfera.az saytına əsaslanaraq.
"Son illərdə Bakıda qastronomiya sahəsində atılan sistemli addımlar nəticəsində paytaxt artıq qlobal səviyyəli qastronomiya destinasiyasına çevrilməkdədir. Hazırda bu sahədə əldə olunan təcrübə və modelin ölkənin digər bölgələrinə də yayılması əsas strateji hədəflər sırasındadır".
Sfera.az xəbər verir ki, bunu Dövlət Turizm Agentliyinin təşkilatçılığı ilə “Azərbaycan qastroturizm perspektivləri” mövzusunda keçirilən brifinqdə Dövlət Turizm Agentliyinin sədr müavini Azadə Hüseynova jurnalistin “regionlarda restoranlarda hər hansı tədbirlərin görülməsi ilə bağlı” suala cavab olaraq bildirib.
"Bakıda formalaşan qastronomiya infrastrukturu restoran konseptləri, peşəkar aşpaz hazırlığı, mətbəx irsinin tanıdılması və beynəlxalq tədbirlərdə iştirak nümunəvi təcrübə kimi çıxış edir. İndi isə bu uğurlu “Bakı modeli”nin regionlara daşınması istiqamətində fəaliyyətlər intensivləşdirilir.
Qastronomiya sahəsində regional inkişaf yalnız təbliğatla məhdudlaşmır. Kompleks yanaşma çərçivəsində bölgələrdə fəaliyyət göstərən restoranlarla bağlı tədbirlər də nəzarətə götürülüb",- DTA rəsmisi vurğulayıb.


