Sarımsaq qabığının 5 FAYDASI
Saglamolun saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Adətən atılan sarımsaq qabıqları əslində faydalı xüsusiyyətlərə malikdir və xalq təbabətində və sağlamlığın möhkəmləndirilməsi üçün istifadə oluna bilər.
Sağlamolun.az sarımsaq qabığının faydalarından bəzilərini təqdim edir:
Antioksidant xüsusiyyətləri: Sarımsaq qabıqları antioksidanlarla zəngindir. Antioksidantlar bədəndə sərbəst radikallarla mübarizə aparmağa kömək edir ki, bu da xroniki xəstəliklərin inkişaf riskini azalda və qocalma prosesini ləngidə bilər.
İltihab əleyhinə: Sarımsaq qabıqları iltihab əleyhinə xüsusiyyətləri sayəsində bədəndəki iltihabı azaltmağa kömək edir Bu, müxtəlif iltihablı xəstəliklər üçün faydalıdır.
Ürək-damar dəstəyi: Sarımsaq qabığı yemək xolesterini aşağı salmağa və normal qan təzyiqini saxlamağa kömək edərək ürək-damar sağlamlığını yaxşılaşdırır.
İmmunitet sistemini gücləndirin: Sarımsaq qabıqlarının tərkibində immunitet sistemini gücləndirən, orqanizmin infeksiyalara daha yaxşı müqavimət göstərməsinə kömək edən maddələr var.
Həzm: Bəzi xalq reseptləri həzmi yaxşılaşdırmaq və mədə-bağırsaq problemlərinin qarşısını almaq üçün sarımsaq qabığından istifadə edir.
Sarımsaq qabığını necə istifadə etmək olar?
İnfüzyon: Sarımsaq qabıqlarından istifadə etməyin ən asan yollarından biri dəmləmə hazırlamaqdır. Bir ovuc sarımsaq qabığının üzərinə qaynar su tökün və 10-15 dəqiqə dəmləyin. Bu dəmləməni çay kimi istehlak etmək və ya şorba və digər yeməklərə əlavə etmək olar.
Həlim: Sarımsaq qabıqlarını suda 10-15 dəqiqə qaynadıb həlimi hazırlaya bilərsiniz. Həlim soyuqdəymə zamanı boğazı yaxalamaq üçün istifadə edilə bilər.
Yeməklərə əlavə: Qurudulmuş və əzilmiş sarımsaq qabıqlarını dadını və faydasını artırmaq üçün şorba, bulyon və digər yeməklərə əlavə etmək olar.
Saglamolun.Az

