Səhərlər bu sıyıqları yemək 2 xəstəliyə səbəb olur
Icma.az, Medicina saytına istinadən bildirir.
Səhər yeməyi kimi daha çox müasir xanımların seçimi olan sıyıqlar gələcəkdə 2 xəstəliyə səbəb ola bilər.
“Medicina” xəbər verir ki, diyetoloq Mixail Ginzburqdüyü sıyığı yeməməyi tövsiyə edib.
“Bütün dənli bitkilər sağlam qida sayıla bilməz, xüsusən səhərlər, bədəndə bir çox vacib fizioloji proseslər səhər yeməyindən asılıdır”.
Həkim səhər saatlarında ən zərərli sıyıqların adını çəkib: mannı və düyü. Hazırlanmasında süd və ya qaymaq, şəkər, yağ əlavə edilməsini nəzərdə tutur, beləliklə, onlar çox yüksək kalorili ola bilər.
Eyni zamanda, onların tərkibində təmizlənmiş karbohidratlar var, demək olar ki, heç bir lif yoxdur, bədən onları çox tez həzm edəcək və belə həzm prosesi yağ kimi yığılacaq artıq enerji yaradacaq.
Bu sıyıqlar qan şəkərinin kəskin artmasına kömək edir: irmik və düyü o qədər ciddi şəkildə işlənir ki, demək olar ki, heç bir qida maddəsi yoxdur və onların istifadəsi çox tez qana qlükoza buraxılmasına səbəb olur.
Manna və düyü sıyığının müntəzəm istehlakı insanı artıq çəkiyə və hiperqlikemiyaya meylli.
Manna və düyü sıyığı müasir xəstəliklərin inkişafına səbəb ola bilər, piylənmə, ateroskleroz, 2-ci tip şəkərli diabet və hipertoniya riskini artırır.
Mütəxəssis yulaf, arpa, inci arpa və ya qəhvəyi düyü kimi "qaba" tam taxıllardan hazırlanmış sıyıq yeməyi tövsiyə edir.
Aygün Musayeva
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:106
Bu xəbər 07 Avqust 2025 17:33 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















