Süd məhsulunun maraqlı bir xüsusiyyəti haqqında məlumat...
Sia Az portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
...İnsan bədəni daim dəyişir və bir çox insan bədəninin ətraf mühitə eləcə də qidaya yeni reaksiyaları ilə təəccüblənməyə davam edir.
Həkimlər deyirlər ki, mədə-bağırsaq traktında baş verən dəyişikliklər heç də həmişə sağlamlıq problemləri ilə əlaqəli olmayan təbii prosesdir.
SİA-nın məlumatına görə, dietoloq Roman Pristanski bildirib ki, mədə-bağırsaq traktında dəyişikliklər yaşla baş verə bilər, məsələn, bəzi insanlarda süddən allergiya yaranır.
...Bu, yaşa bağlı dəyişikliklərlə bağlı ola bilər. Məsələn, bir insan həyatının ilk bir neçə ilindən sonra südü həzm etmək qabiliyyətini itirə bilər.
...Bizim orqanizmimiz çox miqdarda süd istehlak etməyə uyğunlaşdırılmayıb.
Dietoloqun fikrincə, belə bir vəziyyətdə süd məhsullarını pəhrizdən tədricən çıxarmaq yaxşıdır.
...Onları az miqdarda əlavə edib orqanizmin reaksiyasını müşahidə edə bilərsiniz. Qida ağıza daxil olduqda, bədən qida həzm etmək üçün lazım olan safra və fermentlərin sərbəst buraxılmasını stimullaşdıran siqnallar alır. Bundan sonra həzm prosesi başlayır.
Bunu da diyetoloq izah edib.
Nazlı Almuradova
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:72
Bu xəbər 18 Yanvar 2025 23:45 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















