Suyu yenidən qaynatmaq nə qədər təhlükəlidir?
Icma.az, Azpost portalına istinadən məlumatı açıqlayır.
Hamımız üçün hər gün bir fincan qəhvə və ya çayla başlayır. AzPost Ferra.ru -ya istinadən xəbər verir ki, tez-tez axşamdan qalan sudan istifadə olunur.
Bəs onu iki dəfə və ya daha çox qaynatmaq nə dərəcədə təhlükəsizdir?
Suda olan oksigenin çoxu ilk qaynama zamanı itirilir. İkincisi ilə vəziyyət çox dəyişmir. Həm də bu vəziyyətdə bir az daha çox minerallar və duzlar var.
Bununla belə, bu, yalnız böyük həcmdə suyu dəfələrlə qaynatdığınız zaman problemə çevrilir. Çaydanı sadəcə iki dəfə qaynatsanız, bu, sağlamlığınız üçün heç bir xüsusi təhlükə yaratmayacaq.
Çoxlu qaynamanın suyun keyfiyyətinə təsiri: The Journal of Water and Health (2020) jurnalında aparılan bir laboratoriya araşdırmasına görə, suda bir neçə dəfə qaynadıqdan sonra belə maqnezium və ya kalsiumun miqdarı təhlükəsiz həddi keçmir.
Paylaş

