Yeməkləri folqa içində saxlamaq olarmı..?
Sia Az saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
...Adətən yemək qalıqlarını soyuducuda saxlamaq üçün alüminium folqadan istifadə etməyə öyrəşmişik, lakin bunun sağlamlıq üçün pis nəticələri ola bilər.
SİA-nın məlumatına görə, bu barədə “Tasting Table” xəbərdarlıq edir.
İlk baxışdan folqa məhsulları xarici təsirlərdən qoruyur, amma əslində insan sağlamlığını təhdid edən çox mikroskopikdir və adi gözlə görmək mümkün deyil.
Söhbət təhlükəli bakteriyalardan gedir.
...Qeyd olunur ki, artıq pizza və ya toyuq ətini folqaya bükdükdə bu, məhsulun ətrafında hermetik mühit yaratmır, yəni qida zəhərlənməsinə səbəb olan görünməz bakteriyaların çoxalma imkanı var.
Folqa uducu deyil, yəni digər səthlərə yapışmır, ona görə də yeməyi nə qədər diqqətlə büksəniz də, tamamilə hava keçirməyən mühit yaratmaq mümkün deyil.
Folqa ilə qida məhsulu arasındakı kiçik boşluqlarda stafilokok kimi təhlükəli bakteriyalar inkişaf edə bilər.
Bu arada qeyd edilir ki, məhsulların düzgün saxlanması ilə bakterial çirklənmə riski əhəmiyyətli dərəcədə azalır.
Buna görə də, folqa yerinə, şüşə və ya təhlükəsiz plastikdən hazırlanmış hava keçirməyən qabları seçmək daha yaxşıdır.
Nazlı Almuradova


