Artıq duz ədviyyat deyil, tələdir
Azpost portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
Hamımız yeməyə bir az əlavə duz əlavə etməyi sevirik. Amma bədənimiz başqa cür düşünür.
AzPost bildirir ki, mütəxxəsislərin fikrincə, həddindən artıq duz orqanizmə ziyandır.
Duzlu yemək:
Bədəndə suyun dövranını gecikdirir. Şişkinlik hissi yaradır.
Qan təzyiqini artırır. Nəticədə insult və ürək problemləri riski yaranır.
Böyrəkləri həddən artıq yükləyir. Böyrəklər köhnə tozsoran kimi yorulana qədər işləyirlər.
Məsələ burasındadır ki, duz təkcə şorbada deyil, kolbasa, pendir, souslar və hətta çörəkdə də gizlənir.
Beləliklə, az duzlu həqiqətən daha yaxşı sağlamlıq deməkdir.
Paylaş

