Balıq yemək üçün 5 SƏBƏB
Icma.az, Cebheinfo saytına istinadən bildirir.
Payız fəsli həm də balıq mövsümüdür. Bu mövsümdə balıq istehlakı daha da artır.
“Cebheinfo.az” balığın az adamın bildiyi 5 unikal faydasını tədim edir:
1. D vitamininin təbii mənbəyi
Yağlı balıqlar (qızılbalıq, siyənək, skumbriya) rekord miqdarda D vitamini ehtiva edir. Cəmi 100 q qızılbalıq gündəlik D vitamini tələbatını ödəyir. D vitamini güclü sümüklər, immunitet və depressiyanın qarşısının alınmasına xidmət edir.
2. Yüksək keyfiyyətli zülal
Balıq zülalı 95-98% sorulur, ət zülalında bu rəqəm 85-90%-dir. Bütün vacib amin turşularını ehtiva edir. İdmançılar, yaşlılar və uşaqlar üçün idealdır.
3. Uzunömürlülük üçün mikroelementlər
Tərkibindəki selen xərçəngdən qoruyan güclü bir antioksidandır. Tərkibindəki yod tiroid sağlamlığı üçün vacibdir.
Sink immunitet sistemini və reproduktiv sağlamlığı gücləndirir.
4. Gənc dəri üçün kollagen
Balıq, xüsusən də qızılbalıq və tuna, təbii kollagenlə zəngindir. Dərinin elastikliyini və oynaq sağlamlığını yaxşılaşdırır. Qırışların əmələ gəlməsini yavaşladır.
5. Təbii peptidlər
Balıq zülalında təbii peptidlər var. Qan təzyiqini dərman qədər təsirli şəkildə aşağı salır. Qan damarlarını gücləndirir və qan dövranını yaxşılaşdırır.
Müxtəlif növ balıqların müntəzəm istehlakı illərlə aydın zehni, sağlam ürəyi və gəncliyi qorumağa kömək edəcək.
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Problemlərinizi bizə yazın, şahidi olduğunuz hadisələri çəkib göndərin
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:24
Bu xəbər 07 Noyabr 2025 14:17 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















