Baytarlar ət kəsim məntəqələrinə daimi nəzarət edir, heyvanlara günlük baxış keçirilir
Icma.az, Azertag portalına istinadən məlumat yayır.
Samux, 22 oktyabr, Vüsalə Cənnətova, AZƏRTAC
Gəncə-Daşkəsən regionunda ət kəsim məntəqələrinə baytar həkimlərin daimi nəzarəti təmin olunur, heyvanlara günlük baxış keçirilir. Mütəmadi olaraq ixtisaslaşmış qurumlar tərəfindən dezinfeksiya, dezinseksiya və deratizasiya tədbirləri görülür. Heyvanların kəsimi baytarlıq-sanitariya qaydalarına tam riayət edilməklə həyata keçirilir.
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) Gəncə-Daşkəsən regional bölməsinin rəisi Hüseyn Abdullazadənin AZƏRTAC-ın bölgə müxbirinə verdiyi məluamat görə, kəsim üçün gətirilən heyvanlarda hər hansı bir xəstəliyin olub-olmamasının müəyyən edilməsi məqsədilə baytar mütəxəssis tərəfindən öncədən kilinik baxış keçirilir. “Heyvanın bədən temperaturu və digər xəstəlik əlamətləri yoxlanılır. Kəsimdən sonra da heyvanın cəmdəyinə və daxili orqanlarına bir daha baxış keçirilir, ətə sağlam olduğunu təsdiq edən ekspertiza aktı əsasında baytarlıq möhürü vurulur. Bütöv cəmdəkdə möhürlərin sayı 6 olur. Yalnız bundan sonra ətin satışına və ya digər məqsədlə istifadəsinə icazə verilir. Əgər hər hansı bir xəstəlik əlaməti aşkar olunarsa, heyvan kəsimə buraxılmır, təcrid olunur”, - deyə Hüseyn Abdullazadə bildirib.
AQTA-nın Gəncə-Daşkəsən Regional Bölməsinin rəisi istehlakçılara kəsim məntəqələrində kəsilmiş və ixtisaslaşmış ət satış məntəqələrində satılan, üzərində baytarlıq nəzarətindən keçdiyini təsdiq edən baytarlıq nəzarəti möhürü və müvafiq baytarlıq müşahidəedici sənədi olan ət məhsullarını almağı tövsiyə edib.


