Bu məhsul xərçəng və diabetin ehtimalını azaldır
Icma.az bildirir, Saglamolun portalına istinadən.
İspan alimlər belə qənaətə gəliblər ki, südün və onun əsasında hazırlanan məhsulların (qatıq, kefir, kəsmik və s.) gündəlik istehlakı bir sıra xəstəliklərin inkişaf riskini azaldır.
Saglamolun.az bildirir ki, bu barədə “Medical Xpress” portalı “Advances of Nutrition” jurnalında dərc edilmiş araşdırmaya istinadən məlumat yayıb.
Alimlər südün profilaktik xassələrinin yoxlandığı 14 tədqiqatın meta-təhlilini aparıblar. Məlum olub ki, yağlılığı aşağı olan süd məhsullarından, o cümlədən, yoğurtların istehlakı metabolik sindrom və ikinci növ diabetin inkişaf riskini azaldır.
Bundan başqa, belə məhsulların qəbulu kolorektal və sidik kisəsi xərçənglərinin inkişaf ehtimalının azalması ilə bağlılığı tapılıb.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:67
Bu xəbər 15 Noyabr 2024 16:13 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















