Bu məhsulların dondurulması vacibdir
Redaktor.az saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
Dietoloq və bağırsaq sağlamlığı üzrə mütəxəssis Gemma Stüart bir çox insanın adətən soyuducuda saxladığı bəzi qidaların dondurucuya köçürülməsinin vacib olduğunu bildirib.
Redaktor.az xəbər verir ki, o bu barədə jurnalistlərə açıqlamasında məlumat verib.
Stüartın sözlərinə görə, ispanaq, noxud, qarğıdalı, avokado və böyürtkən tərkibində çoxlu miqdarda vitamin və mikroelementlər olan məhsullardır. Bu qidalar yığımdan dərhal sonra istehlak edildikdə ən yüksək qida dəyərinə malik olur, lakin zaman keçdikcə faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssis qeyd edib ki, bu məhsulların dondurulması onların tərkibindəki qida maddələrinin qorunmasına imkan yaradır.
Bişirilmə qaydalarına gəlincə, Stüart noxud və ispanağın qısa müddət ərzində qaynar suda və ya buxarda bişirilməsini tövsiyə edib. Onun sözlərinə görə, böyürtkəni desertlərə və yoqurtlara əlavə etmək olar, qarğıdalı isə salatlar və yan yeməklər üçün idealdır. Avokado isə ən yaxşı halda smuzilərdə istifadə olunmalıdır.
Aytəkin TOFİQQIZI
Baxış sayı:46
Bu xəbər 30 İyun 2025 15:07 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















