Bu məhsulların dondurulması vacibdir
Redaktor.az saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
Dietoloq və bağırsaq sağlamlığı üzrə mütəxəssis Gemma Stüart bir çox insanın adətən soyuducuda saxladığı bəzi qidaların dondurucuya köçürülməsinin vacib olduğunu bildirib.
Redaktor.az xəbər verir ki, o bu barədə jurnalistlərə açıqlamasında məlumat verib.
Stüartın sözlərinə görə, ispanaq, noxud, qarğıdalı, avokado və böyürtkən tərkibində çoxlu miqdarda vitamin və mikroelementlər olan məhsullardır. Bu qidalar yığımdan dərhal sonra istehlak edildikdə ən yüksək qida dəyərinə malik olur, lakin zaman keçdikcə faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssis qeyd edib ki, bu məhsulların dondurulması onların tərkibindəki qida maddələrinin qorunmasına imkan yaradır.
Bişirilmə qaydalarına gəlincə, Stüart noxud və ispanağın qısa müddət ərzində qaynar suda və ya buxarda bişirilməsini tövsiyə edib. Onun sözlərinə görə, böyürtkəni desertlərə və yoqurtlara əlavə etmək olar, qarğıdalı isə salatlar və yan yeməklər üçün idealdır. Avokado isə ən yaxşı halda smuzilərdə istifadə olunmalıdır.
Aytəkin TOFİQQIZI

