Bu səhər yeməyi beyinin fəaliyyətinə müsbət təsir göstərir
Redaktor.az portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
Endokrinoloq və dietoloq Yurqita Varaeva səhər yeməyində qəbul ediləcək bəzi məhsulların beynin fəaliyyətinə müsbət təsir etdiyini bildirib.
Redaktor.az xəbər verir ki, həkim bu haqda aif.ru-ya danışıb.
Onun sözlərinə görə, xüsusilə sıyıq və bərk buğda unundan hazırlanmış makaronla günə başlamaq beyin üçün ideal seçimdir.
Mütəxəssis qeyd edib ki, beynin əsas enerji mənbəyi qlükozadır və onu müxtəlif karbohidrat mənbələrindən əldə etmək mümkündür. Lakin bulka, şirniyyat və desert kimi sadə karbohidratlar tez enerji versə də, artıq kalorilərin bədəndə yağa çevrilmə riskini artırır.
Varaeva buna görə də kompleks karbohidratlara üstünlük verilməsini tövsiyə edib. Belə karbohidratlar orqanizm tərəfindən daha yavaş parçalanır və qlükozanın bədənə tədricən daxil olmasına səbəb olur. Nəticədə insan uzun müddət tox qalır, eyni zamanda beyin kifayət qədər enerji ilə təmin olunur.
Həkimin fikrincə, səhər yeməyi və ya naharda bərk buğdadan hazırlanan sıyıq və ya makaronun qəbulu həm fiziki, həm də əqli fəaliyyət üçün olduqca faydalıdır.
Aytəkin TOFİQQIZI
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:92
Bu xəbər 16 İyul 2025 08:25 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















