Bu səhv soyuducudakı qidaları tez çürüdür
Redaktor.az saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Soyuducular qidaların təravətini uzun müddət qorumağa kömək etsə də, bəzi istifadə qaydalarına əməl edilmədikdə bu müddət xeyli qısalır.
Redaktor.az bu barədə "HaberGlobal"a istinadla xəbər verir.
Qida mütəxəssislərinin sözlərinə görə, meyvə-tərəvəzlərin, ət və balıq məhsullarının, süd məhsullarının və tez istifadə olunan qidaların soyuducuda düzgün yerdə saxlanmaması onların həm dad, həm də vitamin-mineral dəyərini itirməsinə səbəb olur.
Məsələn, pomidor, banan, xiyar və kartof kimi bəzi məhsullar çox soyuq şəraitdə hüceyrə quruluşunu itirir və tez xarab olur. Mütəxəssislər bildirir ki, soyuducuda hava dövranının təmin edilməsi üçün onun yalnız 70 faiz doldurulması, isti qidaların isə əvvəlcə otaq temperaturunda soyudulması vacibdir. Həmçinin yay aylarında temperaturun 3°C, qış aylarında isə 5°C olaraq tənzimlənməsi tövsiyə edilir.
Nuriyyə NATİQQIZI
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:100
Bu xəbər 12 Avqust 2025 19:01 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















