Canı şirniyyat və şoraba çəkənlərdə nə çatışmır? SİYAHI
Saglamolun portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
Şokolad, konfet, şirniyyat və duzlu qidalara meyl edən insanlarda maqniy elementi kəskin çatışmır.
Saglamolun.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, dietoloq Li Holmz konkret qidaları arzulayıb, çox yeməyin səbəblərini açıqlayıb.
Avstraliyalı dietoloq orqanizmdə mikroelement çatışmazlığı zamanı insanın şirniyyat, duzlu qidalara həvəsi artır.
"Çox zaman biz orqanizmimizə ona lazım olanları vermirik. Ona görə o üsyan edərək, bizi məcbur edirik ki, tələb etdiyini yeyək. Təbii ki, şirniyyat və duzlu qidalar digər tərəfdən zərərlidir.
Ona görə hər hansı qidaya çox meyl etmənizin səbəbini axtarıb, onu bərpa edin. Əgər siz maqniy, dəmir, kalsiy, sink defisitini aradan qaldırsaz, şirniyyat yemək istəyi itəcək.
Duzlu qida tələbatı, şorabaları balonla yemək istəyi elektrolit balansının pozulmasıdır. Sizdə kaliy, natriy çatışmır. Qazlı içki arzusu kalsiy çatışmazlığında, ət, kabab istəyi qanazlığı, kəskin dəmir defisitində olur.
Orqanizmin siqnallarına qulaq kəsilin, defisitləri bərpa edin. Qazlı içki əvəzinə kalsiylə zəngin süd, yoqurt, sümük suyu için, brokkoli yeyin".
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:75
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 11:12 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















