Damarlara ən böyük zərbəni ŞƏKƏR yoxsa YAĞ vurur?
Saglamolun portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
Rusiyalı həkim və alim Piroqov adına Moskva Universitetinin professoru Lyubov Sokolovanın sözlərinə görə, şəkərin həddindən çox istehlakı damarlara yağın istehlakından qat-qat daha ciddi zərər vurur.
Həkim bildirib ki, onun fikrinə görə, son vaxtlar ürək-damar sistemi xəstəliklərinin kəskin artması məhz insanların çoxlu miqdarda şəkərin istehlakı ilə izah olunur.
Saglamolun.az bildirir ki, professorun sözlərinə görə, şəkər damarlarda iltihab yaradır. İltihablaşmış damarlarda isə xolesterin yığılmağa başlayır ki, bu aterosklerozun inkişafına səbəb olur. Ateroskleroz isə öz növbəsində ürək-damar sistemi xəstəliklərinin, infarkt və insultun başlıca səbəbidir.
Alim şəkər və xüsusilə dükanlarda satılan şirniyyatların istehlakını minimuma çatdırmağı, şirniyyatları meyvə və meyvə quruları ilə (yenə də az miqdarda!) əvəz etməyi tövsiyə edirlər.
Saglamolun.Az
Baxış sayı:81
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 06:26 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















