Əsl şokoladın tərkibində yalnız kakao məhsulları olmalıdır
Icma.az, Redaktor.az portalına istinadən məlumat yayır.
Əsl şokoladın tərkibində yalnız kakao məhsulları olmalıdır və bu komponentləri başqa maddələrlə əvəz etmək mümkün deyil.
Redaktor.az xəbər verir ki, bu barədə “Dy’Nastie” qənnadı fabrikinin təsisçisi, şirniyyatçı Georgi Xaçinyan məlumat verib.
Xaçinyan qeyd edib ki, keyfiyyətsiz şokoladın əsas əlamətlərindən biri onun tərkibindəki kakao məhsullarının faizinin aşağı olmasıdır.
“Ümumi qəbul olunmuş standartlara görə, südlü şokoladda ən azı 40 faiz kakao məhsulu, 18 faiz kakao yağı və 15 faiz quru yağsız kakao olmalıdır. Bu, qatqısız klassik qənnadı məmulatıdır”, - deyə o, vurğulayıb.
Aytəkin TOFİQQIZI

