Ət ürək xəstəliyinə səbəb olurmuş
Bakivaxti portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Ətin müntəzəm istehlakı ürək xəstəliklərinə səbəb ola bilər.
Bakıvaxtı.az xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim Anastasiya Lozikova "RİA Novosti"yə müsahibəsində deyib.
Onun sözlərinə görə, həddindən artıq yağlı donuz və ya mal əti ürək-damar xəstəliklərinin, o cümlədən koroner ürək xəstəliyinin inkişafına səbəb olur.
“Ətin zərəri məhsulun özündə deyil, onun miqdarında, yağlı komponentlərində, o cümlədən sousda və ya çörəkdə, yəni, hazırlanma üsulundadır”, - deyə mütəxəssis aydınlaşdırıb.
Lozikova yağsız mal və ya dana ətini seçməyi, buxarda bişirməyi, bişirərkən ətə tərəvəz əlavə etməyi tövsiyə edib.
Mina Mikayılova

