Əzələ böyüməsini sürətləndirən ət növü müəyyən edilib...
Icma.az bildirir, Sia Az saytına əsaslanaraq.
...Amerikalı tədqiqatçılar, yağsız donuz əti köftələrinin güc təlimindən sonra əzələlərin bərpasını və böyüməsini təşviq etməkdə ən təsirli olduğunu kəşf etdilər.
SİA xəbər verir ki, American Journal of Clinical Nutrition (AJCN) jurnalında dərc olunan məqaləyə görə, bu məhsul daha yağlı ət kəsimindən əhəmiyyətli dərəcədə təsirlidir. Təcrübədə fiziki cəhətdən aktiv olan yetkin könüllülər iştirak edib.
Gərgin güc məşqlərindən sonra iştirakçılar ya yağsız, ya da yağlı donuz əti burger alıblar.
Üçüncü qrupa karbohidratlı içki verilib.
Yeməkdən sonra beş saat ərzində qan nümunələri və əzələ biopsiyaları götürülüb.
Nəticələr göstərib ki, əzələ böyüməsinin əsas göstəricisi olan əzələ protein sintezi yağsız donuz əti istehlak edənlərdə 47 faiz yüksəkdir.
Yağlı burgerin təsiri standart karbohidratlı içkidən bir qədər böyük idi.
Tədqiqatın aparıcı müəllifi, İllinoys Universitetinin professoru Nikolas Bird, “Biz aşkar etdik ki, bütün heyvan zülal mənbələri eyni dərəcədə işləmir”-deyə bildirib.
...Nədənsə, yağlı donuz əti bədənin anabolik reaksiyasını əhəmiyyətli dərəcədə zəiflədir.
Tədqiqatçılar vurğulayırlar ki, tapıntılar tədqiqatda istifadə edilən emal edilmiş üyüdülmüş donuz ətinə aiddir və toyuq, yumurta və ya balıq kimi digər zülal mənbələri üçün mütləq tətbiq oluna bilməz.
Onlar həmçinin vurğulayıblar ki, müntəzəm güc məşqləri əzələ böyüməsində əsas amil olaraq qalır və qidalanma sadəcə bu prosesi dəstəkləyir.
Nazlı Almuradova


