Gündə nə qədər gilas yemək olar? Mövsüm meyvəsinin inanılmaz faydaları
Baku.ws saytından verilən məlumata əsasən, Icma.az məlumatı açıqlayır.
Gilasların tərkibində çoxlu miqdarda şəkər və üzvi turşular var ki, bu da çəkiyə, mədə-bağırsaq traktının vəziyyətinə və bir sıra xroniki xəstəliklərin gedişatına təsir edə bilər.
BAKU.WS xəbər verir ki, bunu "Moskva 24"ə dietoloq və terapevt Natalya Lazurenko deyib.
Onun sözlərinə görə, ümumiyyətlə, meyvələrin tərkibindəki sadə şəkərlər hüceyrələrə enerji verir və onların aktivləşməsinə kömək edir.
"Lakin albalı şirin və şirəli olur və xüsusilə mövsümdə az adam 20 dənəsini yeyib dayanır. Onlardan çox istehlak edilərsə, orqanizm həddən artıq doyur və daxil olmuş sadə karbohidratların öhdəsindən gəlmək çətinləşir", - deyə həkim bildirib.
"Həzm olunmazsa, piy toxumasına gedirlər, bu da artıq çəkiyə səbəb olur", - həkim əlavə edib.
Mütəxəssis vurğulayıb ki, gün ərzində qanda qlükoza səviyyəsinə nəzarət edən və ya şəkər xəstəliyindən əziyyət çəkən xəstələrin albalı ilə çox diqqətli olması vacibdir:
"Orqanizmdə heç bir problem yoxdursa, qlükoza yağ hüceyrələrinə düşməməsi üçün 300 qrama qədər yemək icazə verilir, əsasən günortadan sonra və ya səhər saatlarında qəbul edilməsi məsləhətdir.
Səhhətinizdə problem varsa, albalıdan imtina etməməlisiniz, çünki bədənin müxtəlif vitamin və mikroelementlərə ehtiyacı var. Eyni zamanda, mövsümi giləmeyvə istehlakı üçün fərdi plan tərtib edəcək bir həkimə müraciət etmək vacibdir".

