Hansı yağlar daha zərərlidir?
Saglamolun saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Mütəxəssislər qızartmaq üçün hansı növ bitki yağının istifadə edilməməsini açıqlayıblar.
Sağlamolun.az xəbər verir ki, günəbaxan yağından uzaq durmaq lazımdır.
Fıstıq, badam, kətan toxumu, çətənə, küncüt və xardal, həmçinin qoz və ya üzüm toxumu yağına üstünlük verə bilərsiniz.
Bu məhsullar sağlamdır, lakin qızartmaq üçün deyil. Bütün bu növ bitki yağları yalnız təzə istifadə edilə bilər.
Qızartmaq üçün zeytun (təmizlənmiş) və ya qarğıdalı yağı istifadə etmək daha yaxşıdır. Fakt budur ki, həddindən artıq qızdırılan bitki yağı kanserogenləri buraxmağa başlayır.
Bu cür məhsulları istehlak etdikdə ürək-damar xəstəliklərinin, II tip diabetin və onkologiyanın inkişaf riski artır.\lent.az
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:132
Bu xəbər 18 Noyabr 2024 21:23 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















