İftar süfrəsinə fərqli yeməklər hazırlayın
Axsham.az saytından alınan məlumatlara görə, Icma.az xəbər verir.
Axşam.az "İftar menyusu"nu təqdim edir:
Saray plovu
Ərzaqlar:
500 qram doğranmış mal əti
1 soğan
2 yerkökü
2 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı qara bibər
1 çay qaşığı qırmızı bibər tozu
Plov üçün:
2 stəkan düyü
3 stəkan qaynar su
2 qaşıq kərə yağı
1 xörək qaşığı zeytun yağı
Üzəri üçün:
3 xörək qaşığı badam
1 xörək qaşığı şam fıstığı
1 xörək qaşığı püstə
1 ovuc qabığı soyulmuş nar dənələri
Hazırlanması:
Plovu hazırlamaq üçün düyünü yaxşıca yuyun və 10 dəqiqə ilıq suda saxlayın. Qazana kərə yağı və zeytun yağı əlavə edib süzülmüş düyünü 5 dəqiqə qovurun. Sonra qaynar su əlavə edin və 15 dəqiqə bişirin. Əti 1,5 stəkan su ilə qazanda 25-30 dəqiqə qaynadın. Düyü hazırlamaqda istifadə etmək üçün suyu ehtiyatda saxlayın. Ayrı bir qabda qaynadılmış əti soğanla birlikdə qızardın. Sonra yerkökü əlavə edin və sote etməyə davam edin. Sonda ədviyyatları əlavə edin. Sonra boşqabın altına ət, üstünə isə düyü qoyun. Onu qovrulmuş badam, püstə, şam qozası və nar dənələri ilə bəzəyin.

Xəmirli şorba
Ərzaqlar:
Xəmir üçün:
1 yumurta
1 çay stəkan su
3 stəkan un
1 çimdik duz
Şorba üçün:
1 toyuq filesi
2 xörək qaşığı yağ
1 xörək qaşığı tomat pastası
1 çimdik duz
1 çimdik qara bibər
Hazırlanması:
Toyuq ətini suda qaynadıb bişirin. Şorba xəmiri üçün bütün məhsulları qarışdırıb yoğurun. Ayrı bir qazanda yağı və tomat pastasını qovurun. Toyuq suyu əlavə edin. Qaynadılmış toyuq ətini doğrayın. Su qaynayanda toyuq ətini qazana əlavə edin. Xəmirdən noxud böyüklüyündə parçalar götürüb yuvarlayın. Sonra xəmiri xırda-xırda doğrayın və suya atın. Vam odda bişirin.

"Starbucks" peşenyesi
Ərzaqlar:
2 yumurta sarısı
150 qram kərə yağı (10,5 xörək qaşığı)
100 qram şəkər tozu
2 xörək qaşığı su
1 çay qaşığı vanil
1 çay qaşığı qabartma tozu
1 çay qaşığı darçın (zövqə görə)
300 qram un
50 qram damla şokolad
100 qram qoz (iri üyüdülmüş)
Hazırlanması:
Bir qabda şəkər və yumurta sarısını qarışdırın. Otaq temperaturunda yağ, su və vanili əlavə edib qarışdırmağa davam edin. Qabartma tozu və darçın əlavə edin və azca qarışdırın. Ələnmiş unu əlavə edərək xəmiri yoğurun. Xəmiriniz ələ yapışmayan və formasını itirməyən halda olmalıdır. Yoğurma prosesi tam başa çatdıqdan sonra şokolad dənələri və qoz əlavə edin. Tərkiblər xəmirə yaxşıca qarışdırılır. Şokoladları əlavə etdikdən sonra çox yoğursanız, şokoladlar əriməyə başlayacaq və forma vermək çətinləşəcək. Xəmir ikiyə bölünür. 5-6 sm diametrli silindrə yuvarlanır və soyuducuda 30 dəqiqə saxlanılır. Soyuducudan çıxarılan xəmir 3 sm enində parçalara kəsilir və qabartma kağızı düzülmüş soba qabına yığın. Əvvəlcədən isidilmiş 160 dərəcə sobada bişirin.

