İnsult riskini artıran məhsulların adı açıqlanıb
Icma.az, Unikal.az portalına istinadən məlumat yayır.
Amerika Birləşmiş Ştatlarından olan elm adamları, ultra emal olunmuş qidaların istehlakının insult və koqnitiv pozğunluq riskinin artması ilə əlaqəli olduğunu bildiriblər.
"Unikal" xəbər verir ki, araşdırma "Neurology" jurnalında dərc olunub.
Ultra emal olunmuş qidalar bir çox ölkədə kalorilərin əsas hissəsini təşkil edir. Bunlar süni əlavələr, stabilizatorlar, dad artırıcılar və ev yeməklərində istifadə olunmayan digər maddələrin əlavə edilməsi ilə hazırlanmış məhsullardır. (Nümunələr: soda, fast food, hazır yeməklər, kolbasa, qəlyanaltılar).
Bu cür qidalar piylənmə, hipertoniya və ürək xəstəliyi ilə əlaqələndirilib.
Bu mövzuda digər xəbərlər:İnsult riskini artıran QİDALAR
28 May 2025 04:01
İnsult riskini artıran vərdişlər
25 Aprel 2025 15:33
İnfarkt və insult riskini artıran qidalar
01 Sentyabr 2025 15:33
İnfarkt və insult riskini artıran MƏHSULLAR
16 Noyabr 2025 00:00
50 yaşına qədər insult riskini iki dəfə artıran faktorlar
18 Aprel 2025 07:21
Baxış sayı:50
Bu xəbər 26 May 2025 17:02 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















