İnsult riskini artıran məhsulların adı açıqlanıb
Icma.az, Unikal.az portalına istinadən məlumat yayır.
Amerika Birləşmiş Ştatlarından olan elm adamları, ultra emal olunmuş qidaların istehlakının insult və koqnitiv pozğunluq riskinin artması ilə əlaqəli olduğunu bildiriblər.
"Unikal" xəbər verir ki, araşdırma "Neurology" jurnalında dərc olunub.
Ultra emal olunmuş qidalar bir çox ölkədə kalorilərin əsas hissəsini təşkil edir. Bunlar süni əlavələr, stabilizatorlar, dad artırıcılar və ev yeməklərində istifadə olunmayan digər maddələrin əlavə edilməsi ilə hazırlanmış məhsullardır. (Nümunələr: soda, fast food, hazır yeməklər, kolbasa, qəlyanaltılar).
Bu cür qidalar piylənmə, hipertoniya və ürək xəstəliyi ilə əlaqələndirilib.

İnsult riskini artıran vərdişlər
25 Aprel 2025 15:33
İnsult riskini artıran QİDALAR
28 May 2025 04:01
50 yaşına qədər insult riskini iki dəfə artıran faktorlar
18 Aprel 2025 07:21
Bu qidalar insult riskini artırır
15 Noyabr 2024 23:40
İnsult riskini azaltmağın sadə yolu
17 Fevral 2025 13:34

