İnsult riskini artıran QİDALAR
Icma.az, Redaktor.az portalına istinadən məlumat yayır.
Amerika Birləşmiş Ştatlarından olan elm adamları, ultra emal olunmuş qidaların istehlakının insult və koqnitiv pozğunluq riskinin artması ilə əlaqəli olduğunu bildiriblər.
Redaktor.az xəbər verir ki, araşdırma "Neurology" jurnalında dərc olunub.
Ultra emal olunmuş qidalar bir çox ölkədə kalorilərin əsas hissəsini təşkil edir. Bunlar süni əlavələr, stabilizatorlar, dad artırıcılar və ev yeməklərində istifadə olunmayan digər maddələrin əlavə edilməsi ilə hazırlanmış məhsullardır. (Nümunələr: soda, fast food, hazır yeməklər, kolbasa, qəlyanaltılar).
Bu cür qidalar piylənmə, hipertoniya və ürək xəstəliyi ilə əlaqələndirilib.
Bu mövzuda digər xəbərlər:İnfarkt və insult riskini artıran qidalar
01 Sentyabr 2025 15:33
Bu qidalar insult riskini artırır
15 Noyabr 2024 23:40
İnsult riskini artıran vərdişlər
25 Aprel 2025 15:33
Hazır qidalar ölümcül infarkt və insult riskini artırır ARAŞDIRMA
12 Yanvar 2025 17:53
İnsult riskini artıran məhsulların adı açıqlanıb
26 May 2025 17:02
Baxış sayı:134
Bu xəbər 28 May 2025 04:01 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















