Kartof qızartmasını necə sağlam etmək olar?
Azpost portalından verilən məlumata əsasən, Icma.az bildirir.
Kartof qızartması bütün dünyada ən məşhur yan yeməklərdən biridir. Lakin onların kalorili məzmununa və hazırlanma üsuluna görə tez-tez pis reputasiya qazanırlar. Ondan necə kökəlməmək olar? Ancaq yeni bir üsul yemək sevənlərin diqqətini çəkdi: sirkə kartof qızartmasını daha xırtıldayan və daha sağlam edə bilər.
AzPosr “Marca” nəşrinə istinadən kartofu daha xırtıldayan və daha sağlam hala gətirməyin sadə üsulunu yazır təqdim edir.
Bütün bunlar sirkə ilə bağlıdır. Onun köməyi ilə sevimli kartofunuz daha xırtıldayan və sağlam olacaq.
Proses, kartofu bişirməzdən əvvəl su və sirkə məhlulunda islatmaqdır. Bu proses yalnız xırtıldayan teksturaya töhfə verən artıq nişastanı çıxarmağa kömək etmir, həm də ləzzəti yaxşılaşdıra bilər.
Sirkə təbii yumşaldıcı rolunu oynayır və kartofun daha bərabər bişirilməsinə imkan verir. Bu hiyləni etmək üçün kartofu zolaqlara kəsin, ən azı 30 dəqiqə sirkəli suda isladın. Bişirməzdən əvvəl yaxşıca qurudun.
Teksturanı və dadını yaxşılaşdırmaqla yanaşı, bu üsul həm də daha sağlam qızartma ilə nəticələnir. Nişastanın miqdarını azaltmaqla, onların verdiyi boş kalorilərin miqdarı azalır.
Əgər kartofu qızartmaq əvəzinə bişirməyi seçsəniz, daha az yağlı dadlı bir yeməkdən ləzzət ala bilərsiniz. Sirkə əlavə etmək, ləzzətləri tarazlaşdırmağa və sizi daha kiçik hissələrlə sevindirməyə kömək edə biləcək kəskin bir not əlavə edir.
Paylaş

