Kartof yemək ölüm riskini azaldır: Həftədə neçə ədəd?
Cebheinfo portalından əldə olunan məlumata əsasən, Icma.az xəbər verir.
Bir məhsulun müntəzəm istehlakı ölüm riskini 10% -dən çox azaldır.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, bunu genişmiqyaslı araşdırma aparan norveçli alimlər deyirlər.
“Doctor’s Notes” “Telegram” kanalı yazır ki, söhbət kartofdan gedir.
Mütəxəssislər kartof istehlakı ilə bütün səbəblərdən, eləcə də ürək-damar xəstəliklərindən ölüm arasında əlaqəni öyrənmək üçün 77 min insanın məlumatlarını öyrəniblər.
Məlum olub ki, həftədə ən azı 14 kartof yeyənlərin bütün səbəblərdən ölüm riski az yeyənlərə nisbətən 12% azdır.
Bu normanı aşanlarda ürək-damar xəstəlikləri və kəskin miokard infarktından ölüm riskini də 4% azalıb.
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Problemlərinizi bizə yazın, şahidi olduğunuz hadisələri çəkib göndərin
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:135
Bu xəbər 18 Noyabr 2024 17:47 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















