Kərə yağı necə saxlanmalıdır?
News24 saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Düzgün saxlanmadıqda kərə yağı vaxtından əvvəl xarab ola bilər.
News24.az Foodinfo.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər qeyd edir ki, kərə yağı az su tərkibinə və yüksək yağ səviyyəsinə görə uzun müddət saxlanıla bilən məhsuldur. Lakin istilik, işıq və oksigenin təsirindən oksidləşərək dadını, rəngini və strukturunu dəyişə bilər.
Yağın xarab olduğunu anlamağın əsas yolu onun qoxusudur: əgər acı və turş iy verirsə, artıq istifadə üçün yararsızdır. Xüsusilə duzsuz yağlar daha tez xarab olduğu üçün otaq temperaturunda duzlu yağların saxlanması tövsiyə olunur.
Kərə yağını otaq temperaturunda saxlamaq üçün qapalı qabda, işıq və istilikdən uzaqda saxlanılması vacibdir. Az istifadə edənlər yalnız bir neçə qaşıq miqdarını çöldə, qalan hissəni isə soyuducuda saxlamalıdır.
Soyuducuda yağ açılmamış halda bir ay, açıldıqdan sonra isə iki həftəyə qədər saxlanıla bilər. Dondurucuda isə altı-doqquz ay müddətində keyfiyyətini qoruyur.
Vacib məqam odur ki, kərə yağı qoxuları tez hopur, buna görə orijinal qablaşdırmada və ya əlavə bükülərək saxlanması tövsiyə olunur.
Baxış sayı:101
Bu xəbər 18 İyul 2025 18:56 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















