Konservləşdirilmiş qidalarda nələrə fikir vermək lazımdır?
Icma.az, Milli.az saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Bir qisim insanlar konservləşdirilmiş məhsulları istehlak etmeyi sevir.
Dadlı, həm də hazırlanması rahat məhsullardan biri də ət və balıq konservləridir.
Bu məhsullar yəqin ki çoxlarının dadına yetişib. Ancaq, konservləşdirilmiş qida məhsullarından istifadə etmək rahat olsa da, onlar çox qısa bir zamanda daxili orqanları narahat edir.
Azad İstehlakçılar Birliyinin sədri Eyyub Hüseynov Hit.az-a açıqlamasında bildirib ki, əhali konservlərin, xüsusən də balıqdan hazırlananların təhlükəli qidalar arasında olduğunu bilməlidir:
"Yəni, bunlardan zəhərlənmə riski böyükdür. Qapağı şişmiş konservlər isə olduqca təhlükəlidir. Bəzən istehlakçılar xüsusilə də xaricdən gətirilən məhsulların keyfiyyətindən narazılıq bildirirlər. Xaricdən gətirilən mal konservləri ilə bağlı şikayətlərdə deyirlər ki, "konservin içindən heyvanın yeli çıxır". Bütün hallarda əhaliyə yerli məhsullardan istifadə etməyi məsləhət görürəm. Çünki , yerli konservlərin yararlılıq müddəti xaricdən gətirilənlərə nisbətən daha azdır".
Milli.Az
Baxış sayı:62
Bu xəbər 07 İyun 2025 13:01 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















