Peşərkar sirri: Əti belə bişirmək lazımdır
Bakivaxti saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
Qırmızı ət yeməkləri hazırlayarkən ən çox rast gəlinən problemlərdən biri ətin kifayət qədər yumşalmamasıdır. Çətin çeynənən, sərt qalan ət həm yeməyin dadını azaldır, həm də süfrə zövqünü pozur.
Bakıvaxtı.az xəbər verir ki, ancaq təcrübəli aşçıların tətbiq etdiyi bir neçə təbii üsul sayəsində ət lokum kimi yumşaq olur:
Sütün tərkibindəki laktik turşu, ətin liflərini parçalayaraq yumşalmasına kömək edir. Əti bişirmədən öncə bir neçə saat südün içində saxlayın. Bu, həm də ətə xoş aroma verir.
Limonun turşu tərkibi ətin liflərini parçalayır. Əti istədiyiniz ədviyyatlarla qarışdırın, zeytun yağı əlavə edin və təzə sıxılmış limon suyunda 1–2 saat saxlayın.
Karbonat ətin pH balansını dəyişərək sərtləşməsinin qarşısını alır. Ətin hər tərəfini nazik qatla karbonatlayın və 30–60 dəqiqə soyuducuda saxlayın. Daha sonra karbonatın tam çıxması üçün yaxşıca yuyun.
Ananasda olan fermentlər ət proteinlərini parçalayır. Təzə ananası əzib püre halına salın, əti bununla örtün və 30 dəqiqə gözlədin. Daha uzun müddət saxlamaq ətə zərər verə bilər. Sonra əti yuyub bişirə bilərsiniz.
Nuriyyə Musayeva


