Pomidor göründüyü qədər məsum deyilmiş Bu formada yeyiləndə təhlükəli olur
Icma.az, Milli.az saytına istinadən bildirir.
İllərdir sağlam qida kimi tanınan və xüsusilə səhər süfrələrində geniş yer alan çiy pomidorun acqarına yeyilməsi bəzi insanlarda sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Mütəxəssislər bildirirlər ki, çiy pomidor mədə turşusunu artıraraq reflü və qastrit kimi narahatlıqları gücləndirə bilər. Səhər acqarına yeyildikdə mədə yanması, köp və narahatlıq hissi yarada bilər. Tam yetişməmiş, yaşıl pomidorlarda olan "solanin" adlı maddə isə baş ağrısı, ürəkbulanma və əzələ ağrılarına səbəb ola bilər.
Bundan başqa, bəzi insanlarda çiy pomidor allergik reaksiyalar - qaşınma, səpki, dodaqlarda şişkinlik və hətta nəfəs darlığına qədər uzanan əlamətlər yarada bilər. Həmçinin çiy halda qəbul edilən likopen maddəsinin orqanizm tərəfindən zəif mənimsəndiyi və həssas immun sisteminə mənfi təsir edə biləcəyi də qeyd olunub.
Mütəxəssislər səhər yeməyində çiy pomidordan mümkün qədər uzaq durmağı, günün daha gec saatlarında və bişmiş halda istifadə etməyi tövsiyə edirlər.
İsmayıl
Milli.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:99
Bu xəbər 06 İyun 2025 21:00 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















