Qablaşdırılmış hazır yeməklər xərçəng riskinizi artıra bilər
Icma.az bildirir, Bizimyol saytına əsaslanaraq.
Bizimyol.info xəbər verir ki, Tim Tiutan onkoloji mərkəzinin həkimi mümkün nəticələr barədə xəbərdarlıq edib.
Alimlər bu yeməklər ilə 2-ci tip şəkərli diabet və digər xəstəliklər, o cümlədən infarkt və insult arasında əlaqə tapıblar.
Həkim deyir ki, adətən çox miqdarda duz olan hazır əriştə xərçəng riskini də artıra bilər. Onun istifadəsi mədənin kanserogen Helicobacter pylori bakteriyalarına qarşı daha həssas olmasına gətirib çıxarır.
“Həddindən artıq duz istehlakı mədə xərçəngi riskini 55 faiz artırır”, - deyə həkim qeyd edib. Tiutan gündə 1 çay qaşığı azaltmağı və donuz, vetçina, sosis, kolbasa, hazır ətləri, konservlər, konservləşdirilmiş şorba və əriştə kimi qidalarla ehtiyatlı olmağı tövsiyə edib.
Bundan əlavə, pəhrizdə çox miqdarda duz hipertoniya və digər xroniki xəstəliklərə səbəb ola bilər.
Qadir, Bizimyol.info
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:109
Bu xəbər 27 May 2025 18:53 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















