Qidalanmada yağlı qidaların artıqlığı xərçəngə səbəb olur
Icma.az, Saglamolun saytından verilən məlumata əsaslanaraq xəbər yayır.
Amerika alimləri aşkar ediblər ki, yağlı qidaların çoxlu miqdarda qəbulu yoğun və düz bağırsağı xərçənginin riskini xeyli artırır.
Alimlərin fikirinə görə, belə qidalanma nəticəsində bağırsaqlarda gövdə hüceyrələrinin sayı artır ki, bu da şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb olur.
Xarici mətbuatın məlumatına görə, tədqidatçılar siçanlar üzərində eksperimentlər aparıblar. Siçanlara uzun müddət ərzində yağlılığı 60%-a yaxın olan qidalar verilirdi.
Nəticədə gəmiricilərin çəkisi və bağırsaqlarda gövdə hüceyrələrin sayı artıb, bağırsaqların daxili səthinin qorunmasında iştirak edən Panet hüceyrələrinin sayı isə əksinə azaldır.
Bu hüceyrələrdə tez-tez mutasiyalar əmələ gəlir ki, bu da şişlərin inkişafı riskini artırır.
Saglamolun.Az
Baxış sayı:113
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 13:44 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















