Qidalanmanıza əlavə olunmalı BALIQ
News24 portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Sağlamlığa faydaları baxımından alabalıq məşhur qızılbalıqdan heç də geri qalmır.
News24.az xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Lauren Manacher danışıb.
Mütəxəssisin fikrincə, omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin olan yağlı balıqdır, iltihabı azaltmaqdan tutmuş ürək sağlamlığını gücləndirməyə qədər hər şeyə kömək edə bilər. O, həmçinin maddələr mübadiləsi, hormon istehsalı və bədən toxumasının qurulması və təmiri üçün vacib bir qida maddəsi olan protein ehtiva edir.
Meneker əlavə edib ki, alabalıq sümük sağlamlığı və toxunulmazlığı üçün vacib olan D vitamini mənbəyidir. Bu, həmçinin tiroid sağlamlığı üçün vacib olan selenium tərkibini göstərir.
O bildirib ki, alabalıq seçərkən bir neçə məqama diqqət yetirilməlidir. Birincisi, hisə verilmiş və qurudulmuş versiyalar natriumda yüksəkdir. Təzə alabalıq alarkən onun istehsalçısına baxmaq lazımdır.
Alabalıq daha nazik balıqdır və qızılbalıqdan daha tez və bərabər bişirilir. Bu, onu sobada və ya qrildə tez hazırlamaq üçün əla yemək halına gətirir. O, həmçinin yumşaq bir ləzzətə malikdir, bu da onu daha çox balıq yemək istəyən, lakin “balıq” qoxuları və dadlarından məhrum olan insanlar üçün yaxşı seçim edir./Medianews.az


