Icma.az
close
up
RU
Qızı olmasını istəyənlər bunu, oğul arzulayanlar isə bu qidaları yesinlər SİYAHI

Qızı olmasını istəyənlər bunu, oğul arzulayanlar isə bu qidaları yesinlər SİYAHI

Sağlam qidalanma körpənin cinsiyyətində mühüm rol oynayır. Hamiləlikdən ən az 3 ay əvvəl başlayan pəhriz ilə qız və ya oğlan uşaq sahibi olmaq 80% mümkündür.

Ginekologiya və doğuş üzrə mütəxəssis, professor Qazi Yıldırım bu çərçivədə körpə istəyən cütlüklərə mühüm məsləhətlər verib.

Publika.az həmin qidaları təqdim edir:

Oğlan istiyənlər üçün qidalanma

Şirin: Meyvə və tərəvəz önəmlidir. Südlü desertlərə üstünlük verilə bilər.

Duz: Sağlamlıq riski yoxdursa, bütün qidalar mümkün qədər duzlu istehlak edilməlidir.

İçkilər: Çay, qəhvə, təbii şirə.

Süd və pendir: Kərə yağı və südsüz kremlər istehlak edilə bilər.

Ət: İstədiyiniz qədər qırmızı ət və toyuq istehlak edilə bilər.

Balıq: Xüsusilə duzlu və qurudulmuş balıq istehlak etmək tövsiyə olunur. Konservləşdirilmiş sardina, qızılbalıq, ton balığı və skumbriya məsləhətlidir.

Yumurta: Həftədə bir və ya iki dəfə digər qidalarla birlikdə istifadə edilə bilər.

Taxıllar: Düyü, un və irmikdən (manna yarması) istifadə etməyə icazə verilir. Normal çörək, südsüz peçenye, duzlu qəlyanaltı biskvitlər (pendirsiz) istehlak edilə bilər.

Tərəvəz: Kələm, lobya, noxud, mərci və qarğıdalını istədiyiniz qədər yeyə bilərsiniz.

Meyvələr: Bütün meyvələr istehlak edilə bilər. Qurudulmuş meyvələr arasında gavalı, üzüm, xurma, əncir, şabalıd və ərik tövsiyə olunur.

Ədviyyatlar: Sarımsaq, razyana, keşniş, cirə, karri, dəfnə, ətirli bibər, zəncəfil, muskat qozu, qırmızı bibər, mixək və nanə.

Qız istiyənlər üçün qidalanma

Meyvələr: Təzə və ya kompot şəklində istehlak edilə bilər. Daha çox turş meyvələrə üstünlük verilməlidir.

İçkilər: Gündə ən az 1 litr süd istehlak etmək tövsiyə olunur.

Ət: Gündə maksimum 130 qram istehlak ediməlidir. Mal, dana, quş, quzu, qoyun əti arzuolunandır.

Balıq: Gündə maksimum 130 qram yeyilə bilər. Təzə və ya dondurulmuş balıq qaynadılmış, duzsuz istehlak edilməlidir.

Yumurta: İstifadəsi limitsizdir, lakin duz və pendir yemək olmaz

Südlü qidalar: Duzsuz yağ və qatıq istehlak edilə bilər. Ancaq bütün pendirlər və dondurmalar qadağandır.

Çörək: Duzsuz çörək yeyilməlidir. Evdə çörək hazırlanırsa, maya istifadə olunmamalıdır.

Taxıllar: Düyü, makaron, irmik, un və qarğıdalı nişastasına icazə verilir. Qurudulmuş lobya, mərci və noxud istehlak etməyin.

Tərəvəz: Kartof gündə maksimum 150 qram, həftədə maksimum 3 dəfə yemək olar. Yerkökü, yaşıl lobya, çuğundur, soğan, xiyar, turp və bibər (hər 15 gündən bir) istehlak edilməlidir.

Çərəzlər: Qoz, fındıq, badam və fıstıq duzsuz istehlak edilə bilər.

Duz: Bütün qidaları duzsuz qəbul etməyi məsləhət görürük.

Aysel Şahmar

seeBaxış sayı:76
embedMənbə:https://publika.az
0 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
İlk cavab verən siz olun...
newsSon xəbərlər
Günün ən son və aktual hadisələri