Icma.az
close
up
RU
Şaftalının ürəyə təsiri Qabığını soyub yeyin

Şaftalının ürəyə təsiri Qabığını soyub yeyin

Saglamolun portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.

Müntəzəm olaraq mövsümündə təzə şaftalı yemək immun sistemi möhkəmləndirir, dərini bərpa edir.

Saglamolun.az bakupost.az-a istinadla xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı həkim Yelena Solomatina məlumat verib.

"Şaftalıda olan lif və pektinlər, bütün sistem və orqanların işinə müsbət təsir edir.
Şaftalıda çox miqdarda beta-karotin var, o gözlərə təsir edir.
Eləcə də şaftalı bağırsaq mikroflorasını yaxşılaşdırır. Onun lifləri tez həll olub əriyir, bağırsaqlardan ağır metal və duzları çıxarır.
Qanda xolesterini salır, ürəyin normal işini bərpa edir".
Həkim məsləhət görür ki, şaftalının qabığını soyub yeyin.
"Ola bilər qabığında yad maddələr, pestisidlər olsun.
Çox şirin şaftalıları şəkər xəstələri yeməsin. Eləcə də mədəsində yara olanlara olmaz".

Saglamolun.Az


Ən son yeniliklər və məlumatlar üçün Icma.az saytını izləyin, biz hadisənin gedişatını izləyirik və ən aktual məlumatları təqdim edirik.
seeBaxış sayı:27
embedMənbə:https://saglamolun.az
archiveBu xəbər 16 Noyabr 2024 16:36 mənbədən arxivləşdirilmişdir
0 Şərh
Daxil olun, şərh yazmaq üçün...
İlk cavab verən siz olun...
topGünün ən çox oxunanları
Hal-hazırda ən çox müzakirə olunan hadisələr
newsSon xəbərlər
Günün ən son və aktual hadisələri