Şaftalının ürəyə təsiri Qabığını soyub yeyin
Saglamolun portalından alınan məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Müntəzəm olaraq mövsümündə təzə şaftalı yemək immun sistemi möhkəmləndirir, dərini bərpa edir.
Saglamolun.az bakupost.az-a istinadla xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı həkim Yelena Solomatina məlumat verib.
"Şaftalıda olan lif və pektinlər, bütün sistem və orqanların işinə müsbət təsir edir.
Şaftalıda çox miqdarda beta-karotin var, o gözlərə təsir edir.
Eləcə də şaftalı bağırsaq mikroflorasını yaxşılaşdırır. Onun lifləri tez həll olub əriyir, bağırsaqlardan ağır metal və duzları çıxarır.
Qanda xolesterini salır, ürəyin normal işini bərpa edir".
Həkim məsləhət görür ki, şaftalının qabığını soyub yeyin.
"Ola bilər qabığında yad maddələr, pestisidlər olsun.
Çox şirin şaftalıları şəkər xəstələri yeməsin. Eləcə də mədəsində yara olanlara olmaz".
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:55
Bu xəbər 16 Noyabr 2024 16:36 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















