Şarlotka dadlı alma piroqu
Icma.az xəbər verir, Saglamolun saytına əsaslanaraq.
Bu piroq çox asan hazırlanır. Piroq çox yüngüldür.
Lazım olan məhsullar:
- alma - 3-4 dənə (ən yaxşı seçim "antonovka" sortu)
- yumurta - 4 dənə
- un - 1 stəkan
- şəkər tozu - 1/2 stəkan
- qabartma tozu - 1 çay qaşığı
- darçın - 1/2 çay qaşığı
- vanilin - 1 paket
Hazırlanma:
Almaları soyun və dilimlər şəklində doğrayın. Yumurtanı mikserlə yaxşı çalın və çala-çala qaşıqlarla şəkər tozu və bir çimdik duz əlavə edin. Şəkər tozu tam həll olunmalıdır, yumurta kütləsi isə ən azı 2 dəfə çoxalmalıdır. Ələnmiş unu qabartma tozu ilə qarışdırın. Daha sonra unu və vanilini yumurta kütləsinə əlavə edin və çox ehtiyatla qarışdırın (çox qarışdırmaq olmaz!). Xəmir kifayət qədər duru alınmalıdır. Tavaya kərə yağı çəkin və bir qədər un səpin. Doğranmış almanı tavanın içinə düzün, uzərinə darçın səpin. Almanın üzərinə ehtiyatla xəmir tökün. Piroq 35-40 dəqiqə ərzində əvvəlcədən 180-1900 C kimi qızdırılmış sobada bişirilir. Bişirilmə zamanı sobanı açmayın!Saglamolun.Az
Baxış sayı:143
Bu xəbər 15 Noyabr 2024 14:58 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















