Soğanı ağlamadan necə doğramaq olar? Maraqlı üsullar
Icma.az, Milli.az portalına istinadən məlumat verir.
Tanınmış aşpaz soğan doğrayarkən göz yaşına səbəb olan maddələri izah edib.
Milli.Az xəbər verir ki, Erika Videsin sözlərinə görə soğan hüceyrələri zədələndikdə ayrılan fermentlər və sulfen turşuları propanetial S-oksid əmələ gətirir. Bu maddə gözün selikli qişası ilə təmasda kükürd turşusuna çevrilərək qıcıqlanma və göz yaşlarına səbəb olur.
Aşpaz məsləhət görür ki, bu təsiri azaltmaq üçün soğan kəsməzdən əvvəl bıçağı yaxşı itiləmək lazımdır. Hüceyrələrin zədələnməsini minimuma endirmək üçün isə soğanı irəli-aşağı hərəkətlə doğramaq tövsiyə edilir.
Vides əlavə edib ki, soğanı doğramadan öncə soyuducuda saxlamaq və ya kontakt linza taxmaq da göz yaşını əhəmiyyətli dərəcədə azalda bilər.
Milli.Az
Baxış sayı:69
Bu xəbər 12 Avqust 2025 19:38 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















