Sümükləri bərkidən “yaşıl” süd
Xalq qazeti saytından əldə olunan məlumata görə, Icma.az məlumat yayır.
İnək südündə zülal və kalsium var, lakin inəyin südü insan orqanizmi tərəfindən yaxşı mənimsənilmir. Əgər süd sağılırsa, o artıq oksigenlə təmasa girdiyindən tərkibi dəyişir: zülal turşuyur, bu isə orqanizmə heç bir fayda vermir.
Mütəxəssislər tərkibinə görə, inək südündən geri qalmayan, əsil zülal və kalsium mənbəyi olan “yaşıl süd” iksirini hazırlamaq üçün xüsusi resept hazırlayıblar.
Reseptə görə, 10 dəstə ispanaq, 1 dəstə kahı 1 dəstə nanə və 2 stəkan su götürülür.
Göyərtilər yuyulur, suyu süzülür, blenderə qoyulub, üzərinə otaq hərarətində su əlavə edilir. Blenderdən keçirildikdən sonra tənzifdən süzülür və elə təzə-təzə içilir.
Bu içki orqanizmin hüceyrələrini zülalla təmin edir, eyni zamanda, zəifləmiş immuniteti xeyli möhkəmləndirir.
Z.HÜSEYNLİ
XQ
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:141
Bu xəbər 05 Noyabr 2024 23:45 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















