Tərəvəzləri bu məhsulla birlikdə yeyəndə faydası 10 qat artır
Icma.az xəbər verir, Saglamolun saytına əsaslanaraq.
Tərəvəzlərin tərkibində olan faydalı maddələr yumurta ilə birlikdə yeyəndə daha yaxşı mənimsənilir.
Belə ki, ən güclü antioksidantlardan biri sayılan karotinoidlərin mənimsənilməsi 9 dəfə (!) artır. Karotinoidlər orqanizmdə A vitamininə çevrilir ki, bu vitamin görməni və immun sistemini gücləndirir.
Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla xəbər verir ki, alimlər xüsusi araşdırma zamanı bir qrup insanlara adi tərəvəz salatı, digər qrupa isə bişmiş yumurta əlavə olunmuş salat verirdilər. Məlum olub ki, yumurtanın salatlara əlavə olunması nəticəsində beta-karotin, alfa-karotin, likopin, lyütein və zeaksantin kimi faydalı maddələrin orqanizm tərəfindən mənimsənilməsi xeyli artır.
Nəzərinizə çatdıraq ki, sadaladığımız maddələr orqanizmi bir çox xroniki xəstəliklərdən və o cümlədən xərçəngdən qoruyur, orqanizmin qocalmasını ləngidir.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:104
Bu xəbər 15 Noyabr 2024 17:02 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















