Toyuq ətini çox yeməyin: Xərçəng yaradır ARAŞDIRMA
Cebheinfo saytına istinadən Icma.az xəbər verir.
Toyuq dünyada ən çox istehlak edilən ətlərdən biridir və çox vaxt digər heyvan ətlərindən daha az yağ ehtiva edir.
Bununla belə, araşdırmalar göstərir ki, bu növ ətdən çox yemək xərçəng riskini, o cümlədən mədə-bağırsaq xərçəngi riskini iki dəfə artıra bilər.
“Cebehinfo.az” xəbər verir ki, İtaliyanın Milli Qastroenterologiya İnstitutunun mütəxəssisləri qida və içki haqqında anket dolduran 5 minə yaxın insandan məlumat toplayıb.
Araşdırmanın nəticələri “Nutrients” jurnalında dərc olunub.
Alimlər nə qədər quş əti yediyinə görə insanları dörd kateqoriyaya ayırıblar.
Həftədə 300 q-dan çox - təxminən dörd porsiya - yeyənlərin bütün xərçənglərdən ölmə riski həftədə 100 q-dan az yeyənlərə nisbətən 27% daha yüksək idi. Bağırsaq, mədə və pankreas xərçəngi kimi mədə-bağırsaq xərçənginə gəldikdə isə risk iki dəfədən çox artıb.
"Tədqiqatımız həftədə 300 q-dan çox ağ ət istehlakının bütün səbəblərdən ölüm və mədə-bağırsaq xərçəngi riskinin statistik əhəmiyyətli artması ilə əlaqəli olduğunu aşkar etdi",-deyə tədqiqatçılar bildiriblər.
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Baxış sayı:102
Bu xəbər 27 Aprel 2025 17:00 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















