Yayda C vitaminini necə saxlayaq?
Icma.az bildirir, Cebheinfo portalına istinadən.
Yayda C vitamini insanlar üçün xüsusilə lazımdır.
O, Bizi aqressiv günəş şüalarının təsirindən qoruyarkən özü də məhv olur. Onun çatışmazlığı qida ilə doldurula bilər.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, aşpaz Danila Rukin "Rossiya 1"-in verilişində yemək hazırlayarkən bu vacib vitaminin necə saxlanacağından danışıb:
“Askorbin turşusu kimi də tanınan C vitamini kövrək və qeyri-sabitdir. Tərkibində olan məhsullar ən yaxşı şəkildə qaranlıq, sərin yerdə saxlanılır. Və bişirərkən, onlar minimum istilik müalicəsinə məruz qalmalıdırlar.
Tərəvəzi su deyil, yüksək konsentrasiyalı buxar bişirir. Belə olanda, onun bütün vitaminlərinin demək olar ki, 70%-i tərəvəzlərdə qalır".
Amma ən yaxşısı C vitaminini təzə tərəvəz və meyvələrdən qəbul etməkdir:
"Menyumuza bal və ya şəkər əvəzinə daha çox C vitamini, yəni təzə sıxılmış portağal suyu əlavə edək" .
O əlavə edib ki, qırmızı bibər, ağ kələm və qara qarağatda çoxlu askorbin turşusu var.
Xəzər
“Cebheinfo.az”
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:119
Bu xəbər 08 İyun 2025 15:46 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















