Yeməyə duz qatmayanlarda ürək damar xəstəliyi az olur
Icma.az, Azpost portalına istinadən məlumat yayır.
Az duzlu pəhriz ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini 20% azaltmağa kömək edir.
Azpost.info “The Guardian”-a istinadən bildirir ki, bu barədə Cənubi Koreyanın Kenpuk Universitetinin alimləri müəyyən ediblər.
Müəlliflər araşdırmanı hazırlayarkən 500 000 britaniyalının sağlamlıq vəziyyəti və vərdişləri haqqında məlumat toplayan British Biobank-ın məlumatlarından istifadə ediblər.
Bu məlumatları təhlil etdikdən sonra tədqiqatçılar müəyyən edib ki, heç vaxt yeməyinə duz əlavə etməyənlərin, müntəzəm olaraq bunu edənlərlə müqayisədə atrial fibrilasiya və digər ürək xəstəliklərinə tutulma ehtimalı 18% azdır.
Atrial fibrilasiya ürək ritminin pozulmasıdır. Bu, atrial əzələ liflərinin ayrı-ayrı qruplarının tez-tez (dəqiqədə 350-700) və xaotik daralması ilə xarakterizə olunur. Bu halda, qulaqcıqların oyanması və büzülməsi bütövlükdə olmur. Qulaqcıqların hər bir daralması ürəyin mədəciklərinin daralması ilə müşayiət olunmur.
Paylaş
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:62
Bu xəbər 06 Aprel 2025 17:27 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















