Yeməyə duz qatmayanlarda ürək damar xəstəliyi az olur
Icma.az, Azpost portalına istinadən məlumat yayır.
Az duzlu pəhriz ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini 20% azaltmağa kömək edir.
Azpost.info “The Guardian”-a istinadən bildirir ki, bu barədə Cənubi Koreyanın Kenpuk Universitetinin alimləri müəyyən ediblər.
Müəlliflər araşdırmanı hazırlayarkən 500 000 britaniyalının sağlamlıq vəziyyəti və vərdişləri haqqında məlumat toplayan British Biobank-ın məlumatlarından istifadə ediblər.
Bu məlumatları təhlil etdikdən sonra tədqiqatçılar müəyyən edib ki, heç vaxt yeməyinə duz əlavə etməyənlərin, müntəzəm olaraq bunu edənlərlə müqayisədə atrial fibrilasiya və digər ürək xəstəliklərinə tutulma ehtimalı 18% azdır.
Atrial fibrilasiya ürək ritminin pozulmasıdır. Bu, atrial əzələ liflərinin ayrı-ayrı qruplarının tez-tez (dəqiqədə 350-700) və xaotik daralması ilə xarakterizə olunur. Bu halda, qulaqcıqların oyanması və büzülməsi bütövlükdə olmur. Qulaqcıqların hər bir daralması ürəyin mədəciklərinin daralması ilə müşayiət olunmur.
Paylaş


