Yumurtanı necə qaynatmalı? sadə və effektiv məsləhətlər
Lent az portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
Bir çox insan yumurta qaynatmağın sadə bir proses olduğunu düşünsə də, təcrübəli evdar qadınlar bunun da öz sirlərinin olduğunu yaxşı bilir. Məlum olur ki, yumurtanı qaynatmazdan əvvəl yüngülcə çalxalamaq faydalı ola bilər.
Lent.az xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, bu üsul yumurtanın tərkibindəki ağın daha bərabər yayılmasına kömək edir və nəticədə bişdikdən sonra qabığını təmizləmək daha asan olur.
Yumurtanı qaynatmazdan əvvəl niyə çalxalamaq lazımdır
Yumurtanı yüngül şəkildə sirkələdikdə içərisindəki ağ sarının ətrafında daha bərabər paylanır. Bu da bişdikdən sonra qabığın yumurtaya yapışmasının qarşısını alır. Beləliklə, qabıq asanlıqla soyulur və yumurta bütöv qalır.
Yumurta qaynadarkən əlavə tövsiyələr
Yumurtaları həmişə soyuq suya qoyun. Bu, qabığın çatlaması riskini azaldır və yumurtanın tədricən bişməsinə şərait yaradır. Çox təzə yumurtaları istifadə etməyin. 3 gündən çox saxlanmış yumurtalar qaynadıqdan sonra daha asan soyulur. Bişdikdən sonra yumurtaları soyuq suya salın. Bu, onların soyumasını sürətləndirir və qabığını rahat çıxarmağa kömək edir.
Bu sadə üsullarla qaynadılmış yumurtalar həm görünüşcə gözəl, həm də istifadədə rahat olacaq.
Baxış sayı:57
Bu xəbər 28 İyul 2025 09:26 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















