Yumurtanı necə qaynatmalı? sadə və effektiv məsləhətlər
Lent az portalından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər yayır.
Bir çox insan yumurta qaynatmağın sadə bir proses olduğunu düşünsə də, təcrübəli evdar qadınlar bunun da öz sirlərinin olduğunu yaxşı bilir. Məlum olur ki, yumurtanı qaynatmazdan əvvəl yüngülcə çalxalamaq faydalı ola bilər.
Lent.az xarici mediaya istinadən xəbər verir ki, bu üsul yumurtanın tərkibindəki ağın daha bərabər yayılmasına kömək edir və nəticədə bişdikdən sonra qabığını təmizləmək daha asan olur.
Yumurtanı qaynatmazdan əvvəl niyə çalxalamaq lazımdır
Yumurtanı yüngül şəkildə sirkələdikdə içərisindəki ağ sarının ətrafında daha bərabər paylanır. Bu da bişdikdən sonra qabığın yumurtaya yapışmasının qarşısını alır. Beləliklə, qabıq asanlıqla soyulur və yumurta bütöv qalır.
Yumurta qaynadarkən əlavə tövsiyələr
Yumurtaları həmişə soyuq suya qoyun. Bu, qabığın çatlaması riskini azaldır və yumurtanın tədricən bişməsinə şərait yaradır. Çox təzə yumurtaları istifadə etməyin. 3 gündən çox saxlanmış yumurtalar qaynadıqdan sonra daha asan soyulur. Bişdikdən sonra yumurtaları soyuq suya salın. Bu, onların soyumasını sürətləndirir və qabığını rahat çıxarmağa kömək edir.
Bu sadə üsullarla qaynadılmış yumurtalar həm görünüşcə gözəl, həm də istifadədə rahat olacaq.
 Baxış sayı:38
Baxış sayı:38 Bu xəbər 28 İyul 2025 09:26 mənbədən arxivləşdirilmişdir
Bu xəbər 28 İyul 2025 09:26 mənbədən arxivləşdirilmişdir



 Daxil ol
Daxil ol
 Xəbərlər
Xəbərlər Hava
Hava Maqnit qasırğaları
Maqnit qasırğaları Namaz təqvimi
Namaz təqvimi Qiymətli metallar
Qiymətli metallar Valyuta konvertoru
Valyuta konvertoru Kredit Kalkulyatoru
Kredit Kalkulyatoru Kriptovalyuta
Kriptovalyuta Bürclər
Bürclər Sual - Cavab
Sual - Cavab İnternet sürətini yoxla
İnternet sürətini yoxla Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan Radiosu Azərbaycan televiziyası
Azərbaycan televiziyası Haqqımızda
Haqqımızda Əlaqə
Əlaqə 
 
 
 
 TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur
 







 Günün ən çox oxunanları
Günün ən çox oxunanları



















