Bağırsaq xəstəliyinə səbəb olan qidalar Bunları yeməyin!
Redaktor.az saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Qırmızı ət və şəkər əlavə edilmiş məhsulların bağırsaq sağlamlığına zərər vurur və həyati təhlükəsi olan xəstəliklərin inkişaf riskini artırır.
Redaktor.az xəbər verir ki, bununla bağlı mütəxəssislər xəbərdarlıq edir.
Bağırsaqlara zərər verən məhsulların birinci kateqoriyası ultra emal olunmuş qidaları - fast food, qəlyanaltılar, kolbasadır. Onlar çox yüksək kalorili, trans yağlar və şəkərlə zəngindir, lakin zülal və digər qida maddələrində zəifdir. Belə qidalar bağırsaq mikroflorasının tarazlığını pozur, iltihaba səbəb olur və xoralı kolit, və xərçəngin inkişaf riskini artırır.
Qastroenteroloqlar bildirir ki, çox miqdarda doymuş yağlar və trans yağlar metabolik sindromun meydana gəlməsinə təsir göstərir. Bu da şəkərli diabetə səbəb ola bilər.
Şəkər əlavə edilən qidalar da sağlamlığa zərərlidir, çünki şəkər faydalı bağırsaq mikroflorasını maneə törədir. Buna görə bağırsaqlarda patogen və göbələk mikroflorası inkişaf edərək, disbioz və toxunulmazlığın azalmasına səbəb olur.
Türkan İSGƏNDƏRLİ
Baxış sayı:154
Bu xəbər 24 Yanvar 2025 18:04 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
Əlaqə
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















