Bu qidalar xərçəng riskini azalda bilər
Unikal.az saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Heyvani mənşəli zülal tərkibli qidalar xərçəngə qarşı qoruyucu təsir göstərə bilər.
"Unikal" xəbər verir ki, bu barədə xarici KİV məlumat yayıb.
Tədqiqatda 19 yaşdan yuxarı təxminən 16 min nəfərin məlumatları analiz edilib. Alimlər onların rasionunda heyvani və bitki mənşəli zülalların miqdarını, həmçinin ürək-damar xəstəlikləri və xərçəng riski ilə əlaqəsini öyrəniblər. Nəticələr göstərib ki, daha çox ət istehlak edən insanlar arasında onkoloji xəstəliklərdən ölüm göstəricisi əhəmiyyətli dərəcədə aşağıdır.
"Əgər bu müşahidə və klinik araşdırmaların nəticələrini nəzərə alsaq, aydın olur ki, həm heyvani, həm də bitki mənşəli zülal tərkibli məhsullar sağlamlığa və uzunömürlülüyə töhfə verir", – deyə araşdırmada bildirilir.
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:43
Bu xəbər 04 Sentyabr 2025 10:33 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















