Diabet xəstələri yatmazdan qabaq və yeməkdən sonra bu qarışımı içsin. Şəkər və insulini salır
Saglamolun saytından alınan məlumata görə, Icma.az bildirir.
Diabetes UK təşkilatının (Böyük Britaniya) mütəxəssisləri 2-ci tip şəkərli diabet xəstələrinə yeməkdən sonra qanda şəkər və insulini salmaq məqsədi ilə suya əlavə olunmuş təbii alma sirkəsini içməyi tövsiyə edirlər.
Saglamolun.az bildirir ki, bu haqda Express Health nəşri məlumat verib.
Amerika diabet assosiasiyasının mütəxəssisləri araşdırma zamanı aşkar ediblər ki, axşam yatmazdan qabaq 1 stəkan suya 2 x.q. alma sirkəsi əlavə olunmuş qarışım içən diabet xəstələrində səhər acqarına qlükozanın səviyyəsi daha aşağı olub.
“İçkinin antiqlisemik effekti onunla izah olunur ki, sirkə turşusu karbohidratların həzmini və mədənin boşulmasını ləngidir”, - alimlər qeyd edirlər.
Diabetes Care jurnalında dərc olunmuş digər araşdırmada diabet xəstələri yeməkdən (ağ bublik, kərə yağı, portağal şirəsi ) sonra alma sirkəsi ilə qarışım (1 stəkan su+1 x.q. alma sirkəsi) içirdilər. Araşdırmanın müəllifləri belə nəticəyə gəliblər ki, belə içki “insulinə qarşı həssaslığı artırır və yeməkdən sonra qanda qlükozanın səviyyəsini əhəmiyyətli dərəcədə aşağı salır”.
Mütəxəssislər hesab edirlər ki, şəkərli diabeti olmayan insanlar da qanda şəkəri normada saxlamaq məqsədi ilə alma sirkəsi ilə su içə bilərlər.
Saglamolun.Az
Bu mövzuda digər xəbərlər:
Baxış sayı:120
Bu xəbər 15 Noyabr 2024 14:49 mənbədən arxivləşdirilmişdir



Daxil ol
Online Xəbərlər
Xəbərlər
Hava
Maqnit qasırğaları
Namaz təqvimi
Kalori kalkulyatoru
Qiymətli metallar
Valyuta konvertoru
Kredit Kalkulyatoru
Kriptovalyuta
Bürclər
Sual - Cavab
İnternet sürətini yoxla
Azərbaycan Radiosu
Azərbaycan televiziyası
Haqqımızda
TDSMedia © 2025 Bütün hüquqlar qorunur







Günün ən çox oxunanları



















