Ən faydalı şorbalar: Onları yemək çox xeyirlidir
Cebheinfo saytından verilən məlumata görə, Icma.az xəbər verir.
Biokimyaçı və dietoloq Anna Divinskaya ən yaxşı və faydalı şorbaların siyahısını açıqlayıb.
“Cebheinfo.az” xəbər verir ki, o, “Lenta.ru” ilə söhbətində ən faydalı beş ilk şorbanın adını çəkib.
Divinskayanın fikrincə, kələm şorbası və borşu ideal balanslaşdırılmış şorba adlandırmaq olar: “Onların tərkibində zülallar, mürəkkəb karbohidratlar, lif və doymuş yağlar var”. Lakin o deyib ki, yağlı bulyonda hazırlanan belə yeməklər ürək-damar xəstəlikləri olan insanlara tövsiyə edilmir. Eyni zamanda, dietoloq bu yeməklərin fərqli versiyalarını arıqlamaq istəyənlər üçün ideal yemək adlandırıb. Mütəxəssis deyib ki, belə şorbalar çox doyurucudur, lakin aşağı enerji dəyərinə malikdir.
Divinskaya “sağlam şorbalar” sırasına toyuq bulyonunu da daxil edib. Biokimyaçı qeyd edib ki, onun tərkibində iltihabi prosesləri yatıran antioksidan karnozin, amin turşuları, B vitaminləri, kalsium, maqnezium, fosfor və kalium var.
Xəzər
“Cebheinfo.az”

